Bepillantás egy bölcsőde életébe

Baby Bocsok Bölcsőde

5 érv a bölcsi mellett

Tudd biztonságban gyermeked!

2017. október 24. - Baby Bocsok

Mint minden gyereknevelési kérdésről, így a bölcsődei nevelés szükségességéről is kétféle iskola létezik, pedig ha belegondolunk, rengeteget profitálhat csemeténk a közösség erejéből!

Vegyük ezeket a pozitívumokat szépen sorba!

  1. A napirend: egyszerű, de nagyszerű dolog! A családok többségében a kisgyermek 1-2 éves korára teljesen kiszámíthatóan alakulnak a mindennapok. Nincs ez másképp a bölcsődében sem. Az ott eltöltött időben szinte minden tevékenység ugyanúgy ismétlődik nap mint nap, minden a megszokott ütemterv szerint alakul: reggeli, foglalkozás, udvari játék, ebéd, alvás, majd uzsonna. A legkisebbeknek még a kiszámíthatóság nyújt biztonságot, és így a Te gyermeked is sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz!
  2. Rendszeres étkezés: a napi négyszeri étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) minden szempontból megfelel a gyermekek igényének. Ha otthon esetleg gyermeked rendszertelenül vagy keveset eszik, a bölcsődében, a társak hatására többet és szívesebben eszik majd. Sok szülő panaszkodik, hogy otthoni körülmények között egyszerűen nem tudja leültetni csemetéjét az asztalhoz, vagy hogy két-három falat után felpattan a gyerkőc, ezekre a kihívásokra mind mind megoldást kínál a bölcsőde. about_img.jpg
  3. Csoport hatás: amikor egy kisgyermek megszületik, minden újdonságot utánzás útján sajátít el a közvetlen környezetétől. A bölcsődében is nagy hatással lesznek majd rá a társak, akár egyenként, akár a csoport egészeként, legyen szó éneklésről, játékról, öltözködésről, önálló étkezésről! Gondoljunk csak bele, mi magunk is szívesen eszünk együtt, társaságban; táncolni is úgy esik jól, ha már vannak a parketten. Ezek a törvényszerűségek a gyermek lelkében is kialakulnak már, ők is szívesebben csinálnak mindent, ha a csoport többsége már csinálja. Gyermeknek, gyermek a barátja és bármilyen nehéz is elfogadnunk, idővel mi szülők, már nem nyújtunk neki sok újdonságot. Sokkal izgalmasabb dolgok várják már a bölcsiben, legyen szó festésről, gyurmázásról, kirándulásról, udvari játékról, vagy akár újabb képességek elsajátításáról. Azok a gyerekek, akiknek az első szocializációs élménye a bölcsihez köthető, sokkal könnyebben veszik majd az óvodai akadályokat is, hiszen túlesnek az első "immunerősítő szakaszon", vagyis az első gyermek betegségeken és az óvodai beszoktatás is sétagalopp lesz, hiszen ők már pontosan tudják, hogy a szülőtől való elválás csak átmeneti.
  4. Ideális környezet: a bölcsi tipikusan egy olyan hely, ahol minden a gyerekek igényeihez igazodik. Pici mosdó, pici asztal, pici székkel, kisgyermekre szabott foglalkozásokkal, játékokkal. Olyan szakképzett gondozók foglalkoznak a gyerekünkkel, akiket nemcsak tudásuk, de évek alatt megszerzett tapasztalataik is segítenek abban, hogy gyermekeinket megfelelően neveljék, helyes irányba tereljék. A játékokat is mindig úgy válogatják össze, hogy az fejlesszen is bizonyos képességeket, vagy ha a gondozónő azt érzékeli, hogy mondjuk, a finom mozgások terén lemaradásban van gyermekünk, gyakrabban invitálja őt kirakózni, építeni, kézműveskedni. 
  5. A gondozó néni!A bölcsőde alappillére, a legfontosabb személy, akit először Neked kell elfogadni, kedves Édesanya! :) Hidd el, nem is lesz olyan nehéz! Ha mi kedveljük őt, akkor azt a gyermekünk is megérzi és minden bizonnyal ő is kedveli majd. Lehet, hogy más típusú, mint mi, de attól még csodálatos kombinációt alkothat gyermekünkkel!

+1, avagy a ráadás! Sok esetben Anyának vissza kell, vagy vissza szeretne menni, dolgozni, amivel nagy terhet vesz le Apa válláról. Egy olyan ideális helyen, mint a bölcsi, biztonságban, szerető közegben tudhatod a legkisebbet és Te is nyugodtan végezheted a munkádat!

Tudj meg többet a Baby Bocsok Bölcsődéről: www.babybocsok.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babybocsokbolcsode.blog.hu/api/trackback/id/tr7213068310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása