Bepillantás egy bölcsőde életébe

Baby Bocsok Bölcsőde

Újév, új kezdet: bölcsődébe szokik a kicsi!

2018. január 03. - Baby Bocsok

Az első gyerekemnél komoly dráma dúlt a lelkemben, mikor bölcsődébe írattam, főként azért, mert őszintén vágytam arra, hogy visszakerüljek a „vérkeringésbe”. A második gyerekemnél kérdés sem volt, hogy bölcsis lesz és addigra már tudtam, hogy a világon a legjobb dolgot teszem vele.

Na de mire és hogyan készüljünk? Csokorba szedtük azt az 5 alapvető szabályt, amire mindenképp figyelnie kell azoknak az Anyukáknak, akik épp most kezdik a bölcsit a kicsivel.

  1. szabály: A bűntudatot el kell felejteni! Most még nem tudod, de majd ha 3 éves lesz, megtudod, hogy mit adtál neki. Magabiztos és önálló ovis lesz és ezt a bölcsinek köszönheti. Étkezés, szobatisztaság, korai szocializáció, tanult dalok, egy sor olyan tényező, amit itt sajátított el, játékosan! Szóval ne gyötörd magad, mert a kis receptoraikkal minden jelet kódolnak, és ha te bizonytalan vagy, azt ő is megérzi!
  2. szabály: Ha reggel elválásnál sír, az nem jelenti azt, hogy egész nap sír! Tényleg nem. :) Köszönj el Tőle, nyomatékosítsd benne, hogy puszi és mész. Hidd el, a gondozó nénik megoldják és a sírás egyébként is csak Neked szól, ha elmész, abbahagyja.
  3. szabály: Te ne sírj! Ha meglátja, hogy sírsz, Ő is sírni fog és egy végeláthatatlan spirálba kerültök. Bízzál benne, hogy a legjobb helyen van, hiszen gondosan kiválasztottad a legjobb helyet.
  4. szabály: Nem osonunk ki titokban! Ha már zajlik a beszoktatás, és ott is hagyod őt fél-egy órára, akkor is köszönj el és mondd neki, hogy uzsonna, ebéd, tízórai után jövök! Légy mindig őszinte! Te is utálnád, ha átvernének és ez adja neki a biztonságot hosszú távon.
  5. szabály: Ha a beszoktatás sétagalopp volt, akkor is előfordulhat, hogy 2-4 hét után előjön a „nemakarokbölcsibemenni”. Ilyenkor kell a sarkunkra állni és bemenni vele a szokott rendszerben és időben. Maximum egy hétig tart az ilyen megtorpanás. Valójában a gyerekek nagyon szeretnek bölcsibe járni. Sok a játék, az azonos korosztályú gyerek, az éneklés, a kézműves foglalkozás. Nézzünk magunkba, ezt mi otthon, ha a fejünk tetejére állunk sem tudjuk biztosítani minden egyes nap, változatosan!chc50113-diploma-of-early-childhood-education-and-care-1024x682.jpg

Úgy gondolom, hogy ha jó a bölcsőde és kiegyensúlyozott a kicsi környezete, akkor egyáltalán nem viseli meg a korai közösségbe szoktatás. Segíthetjük mi is ezt a folyamatot, kívülről! Bölcsőde után ne rohanjatok haza, ilyenkor jusson a kicsire több figyelem: menjetek ki a játszótérre, fagyizzatok, beszélgessetek, töltsetek együtt minőségi időt! Ez az idő teljen nyugodtan, ne pedig azzal, hogy próbálod a háztartásban is utolérni magad. Nehéz feladat előtt álltok, de menni fog! Hajrá anyukák!

Jelentkezés bölcsődénkbe és további információk: www.babybocsok.hu

Programok a Mini Clubban:

http://babybocsokbolcsode.blog.hu/2017/11/20/zenebolcsi_a_baby_bocsok_bolcsodeben_dunakeszin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babybocsokbolcsode.blog.hu/api/trackback/id/tr7013547017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása